Zondag 30 juni: dag van het water

Geplaatst op dinsdag 23 april 2024

Reserveer 30 juni alvast in uw agenda voor de Dag van het water. Die zondag bent u van harte welkom op een informatiemarkt bij de Polfermolen in Valkenburg. We vertellen u hoe we samen met onze partners werken aan waterveiligheid. Met demonstraties laten we zien wat u zelf kunt doen aan waterweerbaarheid. Wethouder Niels Dauven: “Er zijn heel veel kleine en grote ingrepen nodig die uiteindelijk allemaal samen bijdragen aan het oplossen van dat ene probleem: de gevolgen van klimaatverandering.”

Meer informatie

In maart gingen de inwoners van Schin op Geul u al voor. Tijdens een bijeenkomst is daar veel verteld en gedeeld over wat de overheden hebben gedaan en gaan doen om inwoners beter te beschermen en voor te bereiden tegen extreme wateroverlast en veranderende weersomstandigheden. En wat u zelf kunt doen om weerbaarder te worden tegen wateroverlast. Meer informatie hierover kunt u vinden op de volgende websites:

www.wachtnietopwater.nl (Deze link gaat naar een externe website)
www.waterschaplimburg.nl/waterinbalans (Deze link gaat naar een externe website)

Behalve veel informatie leverde de bijeenkomst ook de nodige vragen op van bezoekers. Die kunt u, voorzien van antwoorden, hieronder teruglezen.

Vraag en antwoord (PDF, 198.5 kB)

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg? Dan kunt u zich inschrijven via wachtnietopwater.nl/nieuwsbrief (Deze link gaat naar een externe website).

Meer nieuws