Help bij de bestrijding van de Aziatische tijgermug

Geplaatst op maandag 8 april 2024

Vorig jaar zijn in onze gemeente Aziatische tijgermuggen gevonden. De Aziatische tijgermug komt van nature niet voor in Nederland, maar wordt de laatste jaren wel vaker aangetroffen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wilt voorkomen dat de tijgermug zich hier vestigt, omdat deze tropische ziektes kan overdragen. De kans is zeer klein dat gevonden muggen ziektes overdragen, maar als de mug zich in Nederland vestigt, neemt die kans in de toekomst wel toe. Om die reden bestrijdt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit deze tijgermug. Zij vragen of de gemeente en inwoners kunnen helpen bij de bestrijding.

Op deze afbeelding (JPG, 513.5 kB) leest u wat u zelf kunt doen om vestiging en verspreiding van de Aziatische tijgermug tegen te gaan én hoe u de mug herkent. Heeft u een Aziatische tijgermug gevonden, bewaar deze en meld het bij de NVWA. Meer over de Aziatische tijgermug vindt u op nvwa.nl/muggen (Deze link gaat naar een externe website).

Voor gezondheidsgerelateerde vragen kunt u bellen met GGD Zuid-Limburg op telefoonnummer 088 880 5078. Heeft u andere vragen? Dan kunt u bellen met de NVWA op telefoonnummer 0900-0388 of stel uw vraag via nvwa.nl/vraag (Deze link gaat naar een externe website).

Meer nieuws