Veel interesse voor nieuwbouwplannen en herinrichting omgeving SKC

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2024

Op woensdag 24 januari zijn de nieuwbouwplannen en de plannen voor herinrichting van de omgeving van het Samenwerkend Kindcentrum Berg aan circa 170 bezoekers gepresenteerd. De middag en de avond bestond uit een programma met een toelichting op de visie en een presentatie met veel beeld van Coen Smits architect van bureau KdV architectuur.

In het toekomstige SKC worden de school, de kinderopvang en de bibliotheek onder een dak worden gehuisvest. Dit kindcentrum wordt een veilige en gezonde leer-en leefgemeenschap, waar iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt. We leggen verbindingen met zoveel mogelijk partners rondom de kinderen die een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling. Ook wordt het een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Bij de start van de middagbijeenkomst is ook de overeenkomst voor eigendom, gebruik en onderhoud door kom Leren, MIK Kinderopvang, de bibliotheek en gemeente Valkenburg aan de Geul getekend.

Na deze inleiding kon men vragen stellen over de nieuwbouw en ideeën delen over de thema’s verkeer-en parkeren en de nieuwe buitenruimte. De opgehaalde informatie wordt in de verdere ontwikkeling van de plannen voor herinrichting van de omgeving meegenomen. Ook de kinderen hebben hun steentje bijgedragen met hun ideeën over de inrichting van de buitenruimte.

Ben u geïnteresseerd in de nieuwbouwplannen of heeft u ideeën?

Op het digitale platform www.doemee.valkenburg.nl (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie. Meld u aan door zich met uw e-mail te registreren. Vervolgens kunt u de informatie volgen en krijgt u een melding als er nieuws is. Mocht u verder behoefte hebben aan direct contact of vragen/ideeën voor het projectteam hebben stuur dan een e-mail aan skcberg@valkenburg.nl.

Meer nieuws