Zo zijn onze manieren: huisregels om gezellig op stap te gaan

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024

In Valkenburg kun je gezellig op stap. En dat willen we graag zo houden. “Veiligheid van onze bezoekers speelt daarin een belangrijke rol”; aldus burgemeester Daan Prevoo. “Geen geweld, geen intimidatie, geen overlast, het ligt voor de hand dat iedereen dat wil. Maar het is niet vanzelfsprekend. Het vraagt om een effectieve aanpak waarbij politie, horeca en gemeente samenwerken om het uitgaansleven in Valkenburg voor iedereen tot een uitje te maken.”

Een simpele maar doeltreffende maatregel is het vaststellen van huisregels voor de horeca en zorgen dat iedereen die regels ook kent. Lars Dorren, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Valkenburg aan de Geul: “Dat maakt zonder meer duidelijk welk gedrag wel en niet getolereerd wordt. Het voorkomt discussie en is de basis om mensen aan te spreken, te weren of zelfs buiten de deur te zetten.”

Om te zorgen dat al het uitgaanspubliek op de hoogte is van gewenst gedrag in de Valkenburgse horeca, wordt in verschillende uitgaansgelegenheden een bordje opgehangen met de huisregels. Vandaag werd het eerste muurschildje bevestigd bij Pub 13- i door Martijn van Oerle en burgemeester Daan Prevoo.

Ondernemers die zich bij dit initiatief willen aansluiten zijn van harte welkom. Ze kunnen zich melden bij KHN: valkenburgaandegeul@khn.nl.

Meer nieuws