Plangroep verzorgt vanaf 2024 uitvoering van schuldhulpverlening

Geplaatst op donderdag 14 december 2023

De uitvoering van deze schuldhulpverlening en vroegsignalering in Valkenburg aan de Geul wordt op dit moment uitgevoerd door de Kredietbank Limburg. Vanaf 1 januari 2024 kiest de gemeente ervoor om deze taken door een andere partij uit te laten voeren, namelijk De Plangroep B.V. De Plangroep is een ervaren financiële zorgverlener die al meer dan 30 jaar mensen met financiële problemen ondersteunt.

Overgang

Gemeenten kunnen hulp bieden aan mensen die door schulden in de problemen dreigen te komen. Bijvoorbeeld door budgetbeheer. Of door actief het gesprek aan te gaan met mensen die schulden opbouwen bij bijvoorbeeld de verhuurder van de woning, de energieleverancier of de zorgverzekeraar. Dit heet schuldhulpverlening en vroegsignalering. De uitvoering van deze taken ligt bij een externe partij. Via een aanbesteding is De Plangroep als uitvoerende partij gekozen vanaf 2024.

Bij de overgang naar De Plangroep heeft de gemeente één belangrijk uitgangspunt: Inwoners, en vooral de mensen die op dit moment een traject hebben bij de Kredietbank Limburg, mogen geen last hebben van de overgang. Mensen die die nu nog in een traject voor schuldhulpverlening zitten bij de Kredietbank Limburg kunnen daarom dat traject afmaken bij deze organisatie. Mensen die vanaf 1 januari in aanmerking komen voor schuldhulp worden doorverwezen naar Plangroep.

Bestaande klanten krijgen begin december een brief thuis gestuurd met meer informatie.

Meer nieuws