Beveiliging kerststad Valkenburg aangescherpt

Geplaatst op woensdag 13 december 2023

De beveiliging rond kerststad Valkenburg is aangescherpt. Dit naar aanleiding van het feit dat het dreigingsniveau in Nederland is verhoogd van 3 (aanzienlijk) naar 4 (substantieel). Dit betekent dat de kans op een terroristische aanslag in Nederland reëel is. Die dreiging geldt natuurlijk voor heel Nederland. De kans om slachtoffer te worden van een terroristische aanslag is klein. Maar plekken waar veel mensen bij elkaar komen, zijn extra kwetsbaar. Dus ook de kerstmarkt in Valkenburg.

Beveiliging is altijd al een belangrijk onderdeel van kerststad Valkenburg, zeker in de grotten. De gemeente verscherpt de maatregelen en is extra alert. Dat betekent ook dat mensen gecontroleerd kunnen worden (bijvoorbeeld tassencontrole) als de beveiliging daar aanleiding toe ziet.

Hoe meer spreiding van drukte, hoe beter de gemeente de optimale veiligheid kan regelen. Daarom benadrukt de gemeente om de drukte te mijden door niet in het weekend maar op een doordeweekse dag te komen.

Gaat u naar een kerstmarkt, kerstparade of een andere locatie waar veel mensen bij elkaar komen?
Wees alert en meld het als u een verdachte situatie ziet: bij een acute situatie belt u 112. Is er geen spoed, maar vindt u het wel verdacht? Bel dan de politie via 0900-8844.

Meer informatie over het dreigingsbeeld en wat dat betekent, vindt u op de website van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid: www.nctv.nl (Deze link gaat naar een externe website)

Meer nieuws