Orange the world

Geplaatst op vrijdag 24 november 2023

Veilig, overal en altijd​

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen.

Van 25 november tot 10 december schijnt in de avond een oranje licht vanuit het gemeentehuis. Onze gemeente doet namelijk mee aan Orange the World.

Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie en een agenda met activiteiten kun je terecht op de website www.orangetheworld.nl/agenda

In 2023 is het thema van de campagne in Nederland “Veilig, overal en altijd”. Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plaatsen; op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie tot femicide.

Met dit thema willen we de bewustwording vergroten over het feit dat verschillende vormen van geweld niet alleen achter de voordeur en op straat, waar mensen al snel aan denken, maar overal in de samenleving plaatsvindt. En vooral ook dat je op al die plekken #medestander kunt zijn. Jij kunt helpen, door niet weg te kijken als je iets ziet gebeuren.

Meer informatie en een agenda met alle activiteiten vind je op de website van Orange the World (Deze link gaat naar een externe website)

Meer nieuws