Wijziging ophaaldagen afval

Geplaatst op vrijdag 24 november 2023

Verandering in ophaaldagen afval vanaf 2024

Per 1 januari 2024 zijn er veranderingen in de ophaaldagen van afval. Voor bijna iedereen in Valkenburg aan de Geul verandert wel iets. Vooral voor het restafval kan het zijn dat het in het nieuwe jaar op een andere weekdag wordt opgehaald dan nu. Voor sommige wijken zijn er ook veranderingen voor GFT+E. Er verandert niets in hoe vaak u uw afval buiten kunt zetten.

Check uw afvalkalender!

Per adres is in de Milieu App of op de afvalkalender te zien wat er precies verandert. Vanaf 1 december zijn de veranderingen zichtbaar in de MilieuApp. De papieren afvalkalender kunt u downloaden en uitprinten via www.valkenburg.nl/afvalkalender (Deze link gaat naar een externe website).

Tip: zet meldingen aan in de Milieu App

We snappen dat het even wennen kan zijn dat afval op een andere dag aan de straat moet staan. We adviseren u om ‘meldingen’ aan te zetten in de Milieu App. Zo wordt u geholpen bij welk afval wanneer naar buiten kan.

Waarom deze veranderingen?

De veranderingen in ophaaldagen komen doordat we de routes van onze afvalinzameling aanpassen. Nu zijn die routes niet altijd even logisch. We zamelen op één dag op verschillende plekken verspreid over de stad afval in. Door opnieuw naar de routes te kijken en ritten anders te verdelen, kunnen we tijd besparen. In minder uren kunnen we evenveel afval ophalen. Door efficiënter te werken, besparen we kosten en gaat de afvalstoffenheffing in 2024 niet omhoog.

Meer nieuws