Valkenburg startplaats 4e etappe Tour de France Femmes 2024

Geplaatst op woensdag 25 oktober 2023

Voor de derde keer in de geschiedenis van Wielerstad Valkenburg zijn we gastheer van de Tour de France. In 2024 gaan de vrouwen op woensdag 14 augustus starten vanuit Valkenburg.

Het terrein van Par’Course, waar Shimano Experience is gehuisvest, is het decor van de start en de grote Fanzone. De dames starten rond het middaguur, rijden door het historische centrum van Valkenburg om vervolgens twee keer de Cauberg, twee keer de Geulhemmerberg en twee keer de Bemelerberg te beklimmen. Via het plateau van Margraten verlaten de rensters na bijna 45 kilometer in de Limburgse heuvels via De Planck ons land naar de finishplaats Luik in België.

Burgemeester Daan Prevoo: “Ik ben trots dat Valkenburg aan de Geul opnieuw etappeplaats is van een echte Touretappe. Geen enkele gemeente in ons land kan zeggen dat ze drie keer een Touretappe hebben binnen gehaald. Het geeft aan dat een grote internationale organisatie als de Amaury Sport Organisation Valkenburg bijzonder waardeert om zijn organisatievermogen en klantgerichtheid. Wij zullen ze niet teleurstellen en niet alleen zorgen voor een perfecte organisatie, maar ook voor een sfeervolle ambiance met tienduizenden bezoekers.”

Ook wethouder van economie en toerisme Kevin Rouwette was bij de bekendmaking aanwezig: “Het binnenhalen van een etappe in de Vrouwentour is zeer speciaal voor ons. Al enkele jaren hebben wij speciale aandacht voor vrouwen in de wielersport. Rondom deze etappe gaan we komend jaar activiteiten voor deze doelgroep maar ook voor de breedtesport organiseren. Met die aandacht en extra activiteiten willen we op een laagdrempelige manier stimuleren om te bewegen en gezonder te leven. Het totaal product zorgt dan ook voor extra gasten in onze toeristengemeente. Gasten die hopelijk in de toekomst nog vaker zullen terug keren.”

De verwerving van een start in de Tour de France Femmes is eens te meer de bevestiging dat Valkenburg aan de Geul zich met rechts en trots Wereldwielerstad mag noemen.

Meer nieuws