Petitie behoud Zuyderland Ziekenhuis

Geplaatst op vrijdag 8 september 2023

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft met grote zorg kennis genomen van de plannen om de zorg in het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen ingrijpend te veranderen. Met deze plannen dreigt het ziekenhuis in 2030 alle bedden voor opnames en spoedeisende hulp kwijt te raken.

Dit is voor de geboden zorg in onze hele regio een enorme aderlating.

Daarom pleiten wij met klem het Zuyderland ziekenhuis in zijn huidige vorm te handhaven waarbij een volwaardige spoedeisende hulp en voldoende opname- en behandelcapaciteit gelet op het aantal inwoners in de regio behouden blijft.

Naast deze zorgen voor het Zuyderland ziekenhuis is het van het grootste belang om de zorg in Zuid-Limburg op peil te houden: dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en is daarmee opdracht voor overheid maar zeker ook voor de zorginstellingen zelf en de verzekeraars. 

Om onze zorgen kracht bij te zetten sluit de gemeente Valkenburg aan de Geul zich in navolging van meerdere gemeenten in de regio aan bij de Ziekenhuis Alliantie.

De gemeente roept iedereen op om de petitie die via de Ziekenhuis Alliantie is opgezet te ondertekenen en deze oproep met velen te ondersteunen.

Online tekenen kan door hier te klikken: Onderteken de petitie (Deze link gaat naar een externe website)

U kunt de petitie ook op het gemeentehuis komen ondertekenen. Openingstijden maandag t/m donderdag van 8.30u - 17.00u, woensdag lang geopend tot 19.00u. Vrijdag 8.30u tot 13.00u. 

Bij de aangekondigde protestmars op 23 september wordt deze petitie overhandigd aan de betrokken besluitvormers.
 

Meer nieuws