Onthulling Witte Anjerperkje om veteranen te eren

Geplaatst op donderdag 15 juni 2023

Zaterdag 24 juni wordt in het centrum van Valkenburg een Witte Anjerperkje onthuld. Het Witte Anjerperkje is aangeplant om onze veteranen te eren die zich tijdens oorlogs- of vredesmissies voor ons land hebben ingezet. In navolging van ruim 200 andere gemeenten is namens gemeente Valkenburg aan de Geul medewerking verleend aan dit initiatief. De witte anjer was tijdens de Tweede wereldoorlog een teken van verzet tegen de Duitse bezetters. Nu is de witte anjer het symbool van waardering voor onze veteranen.

Het Witte Anjerperkje wordt onthuld tijdens de Nederlandse Veteranendag. Dit is een nationaal evenement waar heel Nederland de veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Nederlandse veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en vele diverse missies. Van de Tweede Wereldoorlog tot en met nu. 

Stichting Veteranen Valkenburg

Bij de ceremonie op 24 juni zijn vele veteranen van de Stichting Veteranen Valkenburg aan de Geul en omgeving aanwezig. De ceremonie wordt geleid door adjudant Martin Gilissen. De oudste veteraan uit onze gemeente die zich heeft aangesloten bij de stichting, de heer Math Haagmans, zal samen met burgemeester Daan Prevoo een gedenkplaquette onthullen. De jongste veteraan  die zich heeft aangesloten, Korporaal Bryan Pisters, zal de vlag hijsen. Guido Braeken, trompettist van de harmonie, speelt het Wilhelmus.

Wilt u ook bij deze bijzondere ceremonie aanwezig zijn om onze veteranen te eren?
Dan bent u van harte welkom:
Datum: zaterdag 24 juni
Tijdstip: 10:00 uur
Locatie: Kerkstraat 21 Valkenburg (voor de Nicolaas en Barbarakerk)

Iedereen mag ‘vlaggen’

Voor de Nederlandse Veteranendag bestaat een nationaal vlaggenprotocol. Dat geeft aan dat op 24 juni op overheidsgebouwen de Nederlandse vlag wordt gehesen. Maar iedereen mag ‘vlaggen’ op Veteranendag. Zo kan iedereen zijn of haar waardering tonen voor onze veteranen, ingezet in dienst van de vrede, waar ook ter wereld.

Meer nieuws