Hulp gezocht: denk mee over Burgerkracht

Geplaatst op vrijdag 5 mei 2023

De gemeente Valkenburg aan de Geul is bezig met een nieuw beleid Burgerkracht. Burgerkracht gaat over de manier waarop inwoners deelnemen aan het maatschappelijk leven en vorm geven aan de gemeenschappelijke leefomgeving. Voorbeelden van burgerkracht zijn:

  • De tuin doen bij een buurtbewoner die slecht ter been is
  • Bezoeken van wijkavonden
  • Je aanmelden als vrijwilliger om een buurtbewoner te helpen (bijv. boodschappen doen)
  • Lid zijn van de buurtvereniging en het organiseren van een buurtactiviteit
  • Met hulp van de gemeente een inwonersinitiatief realiseren

Als inwoners een mooi initiatief hebben is daar soms hulp van de gemeente bij nodig. Denk aan een vergunning voor de openbare ruimte of geld om een idee uit te voeren. Burgerkrachtbeleid gaat dan ook over hoe de gemeente hier goed bij kan helpen. We hebben een vragenlijst gemaakt omdat we graag van de inwoners willen horen welke behoeften zij hebben voor de nieuwe aanpak Burgerkracht.

Wilt u ons helpen?

Via onderstaande link komt u op een website met de vragenlijst. De vragenlijst kan tot en met 21 mei worden ingevuld. We verloten 10 Veelzijdig Valkenburg waardebonnen onder de deelnemers!

Enquête Burgerkracht (Deze link gaat naar een externe website)

Liever per e-mail of per post de enquête ontvangen? Stuur een mailtje naar communicatie@valkenburg.nl en we sturen de enquête naar uw e-mail of per post (voeg dan ook uw adresgegevens toe). U kunt ook zelf een geprinte versie afhalen bij het gemeentehuis.

Meer nieuws