Advies over verduurzaming nodig?

Geplaatst op donderdag 9 maart 2023

Al honderden inwoners vonden hun weg naar het Klimaathuis aan de Groene Loper. Steven Frenks en Max Müller geven daar namens de gemeente onafhankelijk advies over verduurzamen. Ze laten zien dat er oplossingen zijn voor ieder huis en ieder budget.

“Steeds meer mensen bezoeken het Klimaathuis. Uit alle buurten, met verschillende typen woningen en uiteenlopende vragen. De één oriënteert zich op de eerste stappen, terwijl de ander alleen nog twijfelt tussen twee warmtepompen. Als adviseurs proberen we verduurzamen vooral simpel te maken.

Op basis van het bouwjaar van je woning, de beelden via Google Streetview en je leefsituatie geven we advies. Het helpt als je je jaarafrekening meeneemt of de app met je verbruik bij hebt. Wij laten zien welke voorzieningen interessant zijn voor het milieu én je portemonnee. Verduurzamen kan ook met gedrag. Denk aan het uitdoen van lampen die onnodig branden. Kleine maatregelen met grote impact.

Door het prijsplafond lijkt verduurzamen minder interessant. Toch blijft de noodzaak even groot. De overheid biedt daarom subsidies en gunstige leningen. Soms zelfs tegen 0% rente. Ook daarover informeren we onze bezoekers. Uiteindelijk beslis je zelf wat je doet. Ons advies is onafhankelijk: we verkopen niks, we maken mensen alleen bewust. Zo kunnen we samen op weg naar een duurzame toekomst.”

Advies op maat nodig? Bezoek het Klimaathuis Maastricht (President Rooseveltlaan 217) of kijk op de website van Klimaathuis & Energieloket voor meer informatie.

7 Gratis Webinars | “Ver-duur-zamen. Duur of misschien toch niet?”

Steeds meer woningeigenaren voelen de noodzaak om te verduurzamen. Ondanks alle informatie waarmee je bestookt wordt, is het voor het overgrote deel van de huishoudens niet gemakkelijk om te bepalen hoe zij het béste kunnen verduurzamen. Veel mensen hebben vragen zoals: Welke maatregelen moet ik treffen? Wanneer? Wat bespaar ik daardoor? Is er subsidie of andere financiële hulp? Wat doet de overheid? Wie levert goed werk? Deze serie van 7 gratis Webinars gaat op al deze vragen en nog veel meer een antwoord geven. Elk Webinar gaat in op een concreet onderdeel van verduurzamen; van isoleren en opwekken tot en met de warmtepomp.

De Webinars duren ongeveer 90 minuten inclusief vragen en het deelnemen is volledig online. Zet ook de eerste stap of een vervolgstap op je verduurzamingsreis samen met andere bewoners en leer mee met de Webinars van WoonWijzerWinkel Limburg.

Schrijf je hier vrijblijvend in en word op de hoogte gehouden van alle 7 de Webinar data: www.webinarswwwl.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Ver-duur-zamen. Duur of misschien toch niet?

  1. Verduurzamen met je VvE? Zo pak je dat aan (21 maart 2023 – 19:30 uur)
  2. Starten met energie besparen? Maak jouw bespaarplan! (4 april 2023 – 19:30 uur)
  3. Isoleren en ventileren: alle mogelijkheden op een rij (25 april 2023 – 19:30 uur)
  4. Zelf energie opwekken. Best gemakkelijk! (9 mei 2023 – 19:30 uur)
  5. Duurzaam verwarmen en koelen in de praktijk (30 mei 2023 – 19:30 uur)
  6. Hoe financier ik slimmer mijn verduurzaming? (13 juni 2023 – 19:30 uur)
  7. Hoe helpt de overheid en WWWL mij met mijn verduurzaming? (27 juni 2023 – 19:30 uur)

Meer nieuws