Vrijwilligers voor riksja en rolstoelfiets gezocht

Geplaatst op vrijdag 3 februari 2023

Zit u graag op de fiets en heeft u af en toe een paar uurtjes over voor vrijwilligerswerk? Meldt u zich dan aan als riksja vrijwilliger! Zo helpt u mensen die kwetsbaar zijn en minder mobiel. Zij blijven onderdeel van de lokale gemeenschap en kunnen (opnieuw) de stad en natuur op de fiets ervaren. Even de wind door de haren en er op uit!

De gemeente heeft eerder dit jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een riksja en een rolstoelfiets ingezet met behulp van Stichting Fietsen Alle Jaren Maastricht. Om in Valkenburg aan de Geul op regelmatige basis ook riksja’s en rolstoelfietsen in te kunnen zetten zijn er voldoende vrijwilligers nodig. Deze oproep wordt nu gedaan om te onderzoeken of er genoeg vrijwilligers zijn die willen gaan fietsen straks. Als zich voldoende mensen aanmelden wordt samen met Sevagram, de Zonnebloem en met behulp van Stichting Fietsen Alle Jaren bekeken welke vervolgstappen we moeten nemen om de stichting op te zetten.

Op deze pagina (Deze link gaat naar een externe website) wordt met een video goed uitgelegd wat de vrijwilligers van Fietsen Alle Jaren doen.

Spreekt u dit aan? Aanmelden als vrijwilliger kan via communicatie@valkenburg.nl. Wilt u eerst meer weten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Fietsen Alle Jaren Maastricht via fajmaastricht@gmail.com of telefoonnummer 06-53132180.

Meer informatie vindt u ook via deze website (Deze link gaat naar een externe website).

Meer nieuws