Oproep aan ondernemers: Omzetderving watersnoodramp

Geplaatst op woensdag 21 december 2022

Omzetderving watersnoodramp 2021

In juli 2021 werden veel ondernemers en (maatschappelijke) organisaties getroffen door de watersnood in onze gemeente. Velen hebben naast de materiële schade ook weken of maanden omzet moeten missen. Het Rijk heeft een tegemoetkoming in het verlies van omzet toegezegd en opende daarvoor in oktober een aanmeldtermijn die op 5 december 2022 werd gesloten.

Uit de gegevens van de provincie bleek dat het aantal aanmeldingen voor deze financiële compensatie opvallend laag was. Als gemeente willen wij van alle getroffen ondernemers graag het volgende weten: Hoe groot was uw omzetverlies? Waarom heeft u wel/niet een aanvraag ingediend? Of u alsnog een aanvraag wil indienen en welke hulp u daarbij nodig hebt?

Loket omzetderving

Daarom richt de gemeente Valkenburg aan de Geul voor alle ondernemers en (maatschappelijke) organisaties een loket in waar deze vragen beantwoord kunnen worden. Het doel is om de regeling opnieuw opengesteld te krijgen door het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Limburg zodat er alsnog een beroep kan worden gedaan op een compensatie van maximaal 200.000 euro.

Onze lokale economie is enorm geraakt door de watersnoodramp van 2021, vlak na de klap van de coronapandemie. Met deze gegevens willen wij ons inzetten om de regeling opnieuw opengesteld te krijgen en een maatwerkoplossing voor iedereen te krijgen. 

Wij roepen alle ondernemers en maatschappelijke organisaties dringend op om op zeer korte termijn, uiterlijk 10 januari, contact met ons op te nemen en zich aan te melden of de gevraagde gegevens per e-mail aan ons te melden!

Dit kan via e-mailadres ondernemers@valkenburg.nl of telefonisch via 14 043.

Meer nieuws