Hotel Vue tweede regionale doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen

Geplaatst op donderdag 7 juli 2022

De oorlog in Oekraïne houdt de wereld in zijn greep. Al enkele miljoenen mensen hebben huis en haard moeten achterlaten om een veilig onderkomen elders te zoeken. In de afgelopen weken zijn in Valkenburg aan de Geul al zo’n 150 Oekraïense vluchtelingen opgevangen in diverse hotels. Nu is hotel Vue in Geulhem door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg aangewezen als nieuwe regionale doorstroomlocatie voor zo’n 70 vluchtelingen uit Oekraïne.

Hotel Vue tweede doorstroomlocatie

Vanaf 18 juli wordt hotel Vue beschikbaar gesteld als tweede doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Dit betekent dat wanneer er in de eerste doorstroomlocatie in sporthal Rolduc in Kerkrade geen plek meer is, vluchtelingen in hotel Vue worden ondergebracht. Dat kan al op korte termijn zijn, maar kan ook nog even duren.

Noodopvang

Een doorstroomlocatie dient als noodopvang. Hier worden Oekraïense vluchtelingen zonder verblijfadres enkele dagen opgevangen. In hotel Vue is plek voor zo’n 70 vluchtelingen die er één of enkele nachten doorbrengen in afwachting van een plek voor langere tijd. Medewerkers van de Veiligheidsregio zijn de hele dag aanwezig bij de opvang in het hotel. Ook is er in de nacht begeleiding aanwezig in het hotel. Vanuit de doorstroomlocatie worden vluchtelingen verhuisd naar een opvangplek voor de middellange termijn. Daarbij werken wij samen met de andere buurgemeenten binnen onze veiligheidsregio.  Hotel Vue zal minimaal zes maanden dienen als doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen.

Meer nieuws