Belastingdienst richt loket in op gemeentehuis Valkenburg aan de Geul

Geplaatst op vrijdag 13 augustus 2021

Als alles onder water heeft gestaan weet je soms niet waar je moet beginnen. Mensen zijn op zoek naar de juiste hulp bij het opbouwen van hun huis en/of hun onderneming. Daarbij gaat het om voor de hand liggende zaken als schadevergoedingen, maar ook om zaken waar je niet meteen aan denkt. Zoals belastingzaken. Daarom biedt de Belastingdienst graag hulp aan. Er is een speciaal nummer en e-mailadres ingesteld voor Limburgse getroffenen van de watersnood. In het gemeentehuis in Valkenburg wordt ook een tijdelijk loket ingericht.

Wat voor dienstverlening biedt de belastingdienst aan?

Burgers en ondernemers die getroffen zijn door de watersnood wordt hulp aangeboden bij belastingzaken. Hierbij wordt maatwerk toegepast. De belastingdienst houdt daarbij rekening met de persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden.

Ondernemers kunnen denken aan:

  • waar nodig bieden van hulp zodat aangiften versneld afgehandeld kunnen worden en teruggaven eerder verleend kunnen worden;
  • het herstellen van (geautomatiseerd) opgelegde boetes bij het betalen van bijvoorbeeld BTW en/of  loonaangifte;
  • mogelijkheden bespreken van versnelde behandeling van voorlopige verliesverrekening.

Zowel ondernemers als burgers kunnen denken aan dienstverlening als:

  • het verlenen van tijdelijk uitstel van belastingbetaling;
  • bieden van hulp bij het tijdelijk stopzetten van motorrijtuigenbelasting.

Maar natuurlijk kunt u ook voor andere fiscale vragen in verband met de watersnood contact met de belastingdienst opnemen.

Waar kunt u terecht?

Als u vragen over belastingzaken heeft als gevolg van de watersnood, kunt u gebruik maken van het speciale telefoonnummer 088-15 42 600 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). Uw vragen kunt u ook mailen naar wateroverlast@belastingdienst.nl

Ondernemers die gebruik maken van een fiscaal adviseur kunnen zich via hun adviseur melden op het hierboven genoemde e-mailadres of telefoonnummer;

Daarnaast heeft de Belastingdienst bij de gemeente Valkenburg aan de Geul een loket ingericht. De spreekuurtijden voor dit loket zijn op:

  • Dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.
  • Donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur.

Indien u gebruik wilt maken van deze spreekuren kunt u een afspraak maken door een bericht te sturen aan wateroverlast@belastingdienst.nl of te bellen met 088-15 42 600.

Meer nieuws