Schuttersweekend Houthem St. Gerlach

Datum: zaterdag 25 mei 2024 12:00 - zondag 26 mei 2024 22:00. Locatie: Chateau St. Gerlach

Schutterij St. Martinus Houthem St. Gerlach organiseert in het laatste weekend van mei een schuttersweekend vol cultuur en folklore op het landgoed Château St. Gerlach in Houthem.

Op zaterdag 25 mei starten we rond de middag met het Houthems Zestalschieten voor families, verenigingen, collega’s, vriendenclubs en sponsoren. Dit jaar mogen ook drietallen inschrijven! Onder toeziend oog van onze gediplomeerd buksmeesters kunt u zelf ervaren hoe het is om als echte schutter op ‘bölkes’ te schieten. Het zes- of drietal dat de minste ‘bölkes’ gemist heeft, ontvangt een prijs tijdens de prijsuitreiking die aan het begin van de Houthemse Aovend plaatsvindt. Daarna volgt een gezellige avond met medewerking van DJ Nando en diverse Houthemse artiesten waaronder de dit jaar eveneens jubilerende zangvereniging Orphée Social Singing.

Zondag 26 mei 2024 bent u van harte welkom op het 258e bondsschuttersfeest van onze Rooms Katholieke Zuid-Limburgse SchuttersBond (RK ZLSB). U kunt genieten van de presentatie van alle deelnemende bonds- en gastschutterijen op het landgoed Château St. Gerlach, de officiële opening van het schuttersfeest door o.a. voorzitter Dirk Van Melick, burgemeester Daan Prevoo en pastoor Dieteren waarna direct de kleurrijke optocht door de straten van Houthem volgt. Deze start omstreeks 14:30 uur. Daarna bent u van harte welkom op de feestweide om naar de muziek-, schoonheids- en schietwedstrijden te komen kijken. We verzorgen in de feesttent livemuziek met medewerking van Brassband St. Gerlach, DJacky, Brent Slijpen en Coverband Ton!ght!

In 2024 bestaat de schutterij ook nog eens 425 jaar. In het kader hiervan nodigen we u uit voor de tentoonstelling in Heiligdom St. Gerlach bij de Gerlachuskerk te bezoeken over alle schutterijen binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul. Deze tentoonstelling kunt u vanaf 1 mei t/m 15 juli bezoeken.

Kijk op www.schutterijhouthem.nl (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie of volg ons op facebook.com/schutterijhouthem (Deze link gaat naar een externe website).

Bekijk de flyer (PDF, 7.0 MB)