Ladysmith Black Mambazo

Datum: zondag 22 september 2024 20:00 - 22:30. Locatie: Openluchttheater Valkenburg

Op zondag 22 september staat het wereldberoemde Zuid-Afrikaanse a-capellakoor Ladysmith Black Mambazo in ons theater. De grote doorbraak kwam toen Paul Simon de hulp van Ladysmith Black Mambazo inriep op zijn inmiddels legendarische album Graceland. Ladysmith Black Mambazo won in hun carrière maar liefst vijf Grammys en begeleidden Nelson Mandela bij de uitreiking van zijn Nobelprijs voor de Vrede in Oslo in 1993. In de loop der jaren hebben de originele leden een aantal jongere leden verwelkomd. De nieuwere leden voorzien de groep van hun jeugdige energie. Hun prachtige en hartverwarmende harmonieën zijn onweerstaanbaar, uit duizenden herkenbaar en verspreiden een boodschap van vrede.

Kijk voor meer informatie op: www.openluchttheater-valkenburg.nl (Deze link gaat naar een externe website)