Kind en Kunst in Valkenburg

Datum: maandag 12 augustus 2024 - vrijdag 16 augustus 2024 . Locatie: Oud-Valkenburg

De Kunst en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul organiseert de laatste week van de zomervakantie een breed programma aan activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur voor de Valkenburgse jeugd van 8 t/m 12 jaar.

Op maandag 12 augustus starten de kinderen met het maken van een keuze uit het gehele aanbod, dat bestaat uit schilderen, tekenen, houtbewerken, dans, theater en muziek. In de loop van de week gaan zij aan de slag met hun eigen ideeën, waarbij ze worden ondersteund door professionele kunstenaars uit Valkenburg. Ook maken de kinderen gebruik van de Heemtuin van het IVN, waar op een speelse manier de natuur kan worden ontdekt.

Het gaat erom kinderen in een zo vroeg mogelijk stadium juist met deze activiteiten in contact te brengen. Dat is belangrijk voor nu en voor later.

De focus ligt op het creatieve proces en niet zozeer op het resultaat.

Naast de actieve kunstuitoefening biedt het programma de mogelijkheid om de kinderen uit de verschillende kernen met elkaar te verbinden. Daarbij wordt bijzondere aandacht gegeven aan kinderen die extra kansen kunnen gebruiken vanwege gebrek aan financiële middelen of omdat ze nog niet zolang in Nederland zijn.

Het hele programma wordt uitgevoerd in en rondom de hoeve van Valkenburg Adventure en de Heemtuin van het IVN, beide in Oud-Valkenburg.

De dagindeling is zeer gevarieerd met ruimte voor spel, beweging, natuurbeleving en gezellig koken en samen eten.

Vrijdag 16 augustus eindigt deze bijzonder attractieve week met een presentatie van de kinderen voor hun ouders en een gezellige BBQ.

Aanmelden kan via www.events.1valkenburg.nl (Deze link gaat naar een externe website).