Bertolf – Bluefinger

Datum: vrijdag 12 juli 2024 20:30 - 23:00. Locatie: Openluchttheater Valkenburg

“Bertolf goes bluegrass”. Als kind was Bertolf Lentink al gek op bluegrass, de mengeling van country en folk die zich kenmerkt door virtuoos akoestisch gitaarwerk. Hij werd bekend als singer-songwriter met gitaarpopliedjes en speelde eerder al in de band van Ilse de Lange en in Her Majesty maar dat hij ooit iets met bluegrass zou doen stond al veel langer vast. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee. Het resulteerde in een prachtige documentaire voor NPO’s Uur van de Wolf en een geweldig nieuw album ‘Bluefinger’. In het gelijknamige theaterprogramma brengt Bertolf met zijn band zijn nieuwe werk en de beste nummers en hits van eerdere platen, maar dan wel in volledig akoestische bluegrass-versies, gespeeld door de top van de Nederlandse bluegrass-scene. Ook vertelt Bertolf over de geschiedenis van bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire.

Kijk voor meer informatie op: www.openluchttheater-valkenburg.nl (Deze link gaat naar een externe website).