Sjaasbergergank

Datum: zondag 30 juni 2024 09:30 - 18:00. Locatie: De Kluis op de Schaelsberg

Zondag 30 juni aanstaande om 9.30 uur vertrekt de stoet met Sjaasberg gangers vanaf de picknickplaats aan de Kleineweg Walem richting Kluis voor het bijwonen van de Heilige Mis in de openlucht om 10.00 uur. Wie niet te voet kan of wil is er bij de Kluis voldoende parkeerplaats voor de auto's geregeld. De schutterij de Jonge en Oude Nobele van Valkenburg houdt voor de 51e maal rond het altaar de erewacht. Het Dameskoor Belcanto-Resonance uit Valkenburg zal de Heilige Mis opluisteren met onder andere Limburgse gezangen. De Heilige Mis wordt voor gegaan door pastoor Dieteren van onder andere de Mauritius parochie van Schin op geul. Na de Heilige Mis staat de koffie en vlaai klaar en het rad van avontuur zal draaien met de prijzen geschonken door de middenstand van Valkenburg aan de Geul en omgeving. Het Bergdorfduo zorgt weer voor de muzikale omlijsting. Zoals ieder jaar voorziet de buurtvereniging Walem de gasten van het natje en droogje. Enkele marktkramen zullen bemand zijn. Vanaf 11.00 uur kan men de kluizenaarswoning met kapel bezoeken waar de aanwezige vrijwilligers u graag meer vertellen over de 17 bijzondere bewoners van de Kluis. Hopelijk tot 30 juni aanstaande tijdens de traditionele Sjaasbergergank die in 2013 is opgenomen in de lijst van Nationaal Immaterieel Erfgoed. Heb je interesse om een gratis kraampje te bezetten met je eigen kunst of werkstukken, hobby of plantjes en eventuele verkoop, neem dan contact op met 06 20958112 of info@dekluisvalkenburg.nl. Vriendelijk uitnodigend de stichting Schaesbergergangk.

Kijk voor meer informatie: www.dekluisvalkenburg.nl (Deze link gaat naar een externe website)