Groen Doen Dag

Datum: zaterdag 24 februari 2024 10:00 - 16:00. Locatie: Polfermolen

Maak kennis met groene opleidingen en het groene werkveld!

Gedurende de Groen Doen Dag vinden verschillende (doorlopende) workshops plaats die verzorgd worden door groenbedrijven uit de regio. Aelmans Adviesgroep komt met hun indrukwekkende sondeertruck en zal laten zien hoe grondboringen in zijn werk gaan. Mathijs Wolfs van Guy Wolfs Hoveniers neemt je mee in de diversiteit van het hoveniersvak. De diversiteit in het vak is namelijk uniek! Bij Staatsbosbeheer kun je aan de slag met het maken van een vogelhuisje (ook leuk voor kinderen!), Frissen Groen Techniek laat zien welk gereedschap je kunt inzetten om duurzaam te ondernemen en ook Ecobiose geeft een workshop. Dit is slechts een kleine greep uit het programma van deze Groen Doen Dag.

Yuverta en HAS green academy geven informatie over de groenopleidingen en mogelijkheden voor scholing. En op het werk/vacatureplein laten AB Werkt en o.a. UWV en Podium24 zien welke werkmogelijkheden er zijn in de groene sector.

Standhouders op deze Groen Doen Dag zijn onder andere Boomkwekerij Frijnts, Dolmans Landscaping, Vebego Groen, ARK Rewilding Nederland en Energiecoöperatie Geuldal. Daarnaast zullen er nog andere standhouders aanwezig zijn die de verschillende facetten uit de groen sector vertegenwoordigen.

Kijk voor meer informatie op: www.yuverta.nl/mbo/scholen/mbo-heerlen/groen-doen-dag/ (Deze link gaat naar een externe website)