Orgelplusconcert door Tineke en Judith Steenbrink

Datum: donderdag 13 juli 2023 20:00 - 20:15. Locatie: Sint Gerlachuskerk in Houthem

Concert door Tineke Steenbrink, orgel en Judith Steenbrink, viool.
Tineke Steenbrink (orgel en klavecimbel) is medeoprichter van Holland Baroque.
Sinds haar jeugd is zij verbonden aan het Severijn-orgel van de Sint Martinuskerk, Cuijk. Na docentschap aan conservatoria in Zwolle en Groningen is zij sinds 2014 als docent werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar jarenlange studie naar de autograaf van het Stabat Mater van Pergolesi leidde tot de publicatie van zijn handschrift bij Edition Wallhall.
Momenteel houdt Tineke zich bezig met studie naar het barokke Gregoriaans.
Haar opleiding bestond uit de studie orgel aan het conservatorium Utrecht en klavecimbel aan de Hochschule für Musik Köln waar deze studie met de hoogste onderscheiding werd afgerond.
Judith Steenbrink (barokviool) is verslingerd aan barokmuziek. Na haar studie bij o.a. Lucy van Dael reisde ze door de wereld met European Union Baroque Orchestra, Concerto Copenhagen en Amsterdam Baroque Orchestra. Sinds jaren is zij als eerste violiste aan Christina Pluhar’s ensemble l’Arpeggiata verbonden. Met haar tweelingzus Tineke Steenbrink stond zij aan de wieg van Holland Baroque waar zij als artistiek team en concertmeester haar thuis gevonden heeft.


Voor verdere informatie zie: www.kerkconcertenhouthem.nl (Deze link gaat naar een externe website)