Sjaasbergergank

Datum: zondag 25 juni 2023 09:30 - 18:00. Locatie: De Kluis op de Schaelsberg

De Sjaasbergergank wordt gehouden bij de kluis op de Schaelsberg en is een eeuwen oude traditie die zijn oorsprong heeft met het bakken van Teunisbroodjes rond 1750 door kluizenaar Arnoldus Haessen. Deze broodjes gaven bescherming tegen veeziekten.
Om 09:30 vertrekt van af de Kleine Picknickplaats Walem de stoet richting Kluis. Kun of wil je niet meelopen kun je voor 09:30 uur en na 09:45 uur doorrijden tot aan de bosrand. Om 10:00 uur start de openluchtmis met aansluitend oud Hollandse kermis.
Na de Mis wordt de kermis ingeschoten met kamerschieten.

De traditie van de Sjaasbergergank staat op de Nationale lijst van immaterieel erfgoed. De schutterij De Jonge en Oude Nobele houdt de erewacht rond het altaar. Het koor en harmonie van Walram's genootschap luisteren de Heilige Mis op. Het orkest het Bergdorf duo zorgen voor stemmige muziek. De buurtvereniging Walem bedient U, in samenwerking met de organisator de stichting Schaesbergergangk, van koffie, vla en een drankje. Dit evenement is bereikbaar met de auto via Kleineweg Walem.

Kijk voor meer informatie op: www.dekluisvalkenburg.nl (Deze link gaat naar een externe website).