Kunst 'boven' de Bieb

Datum: vrijdag 26 mei 2023 16:00 - donderdag 28 september 2023 16:00. Locatie: Berkelplein 99

Tentoonstelling Kunst ‘boven’ de Bieb van 26 mei tot 29 sept 2023.
Exposerende leden zijn: Nicole Candel, Irene Simonis en Witha Amkreutz.

Witha Amkreutz

Witha is enorm geraakt door de oorlog in Oekraïne en alles wat daarvan op TV wordt getoond. Naar aanleiding hiervan heeft zij een serie schilderijen gemaakt: vluchtende mensen, die in volgepakte auto's proberen weg te komen en in de buitenspiegel hun dorp zien verdwijnen. Zij zijn op haar netvlies gebrand.
Een volgend werk laat zien dat deze oorlog een mondiale oorlog is. Enkele landen zijn d.m.v. origineel zand en taal weergegeven. Het is ook zomer, waarin net als altijd, de zon schijnt en de bloemen bloeien. Uit verkeerd zaad kan zomaar een NARCIST groeien, de strijd is nog niet gestreden.

Nicole Candel

In het verleden heeft Nicole veel stillevens geschilderd, maar ook portretten en boeketten. De laatste jaren heeft ze zich steeds meer toegelegd op het schilderen van landschappen van het mooie Zuid-Limburg. Ook door vakantie-impressies wordt ze geïnspireerd.
Ze bewondert de impressionistische schilders. Vandaar dat deze schilderstijl ook in haar werken is terug te vinden.
Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen met olieverf, maar ook pastel is een geliefd materiaal.

Irene Simonis

Haar liefde voor het schilderen uit zich vooral in het op doek zetten van dieren en bloemen. Na het experimenteren met allerlei schildermaterialen, gaat haar voorkeur toch uit naar het werken met acrylverf. Haar schilderstijl is figuratief. Zij begint met een compositie met houtskool en als deze klopt, begint ze met schilderen. Zij geniet ervan om het werk onder haar handen te zien groeien tot het, in haar opinie, klaar is. Het regelmatig exposeren van haar werk is erg leuk, vooral om de reacties van de ‘kijkers’ te horen.


Bibliotheek Valkenburg

Berkelplein 99, 6301 ZC Valkenburg
T: 043-6022063 W: kunstkringhenrijonas.nl (Deze link gaat naar een externe website)
Open: ma 14-17u, wo 9-17u, do 14-20u, vr 14-17u, za 10-13u

Secretaris

Nicole Candel - Jansen
Gondulphusstraat 6, 6325 BS Berg en Terblijt
T: 043-6040727, 06-57116747
E: kunstkringhenrijonas@gmail.com

Kijk voor meer informatie op: www.kunstkringhenrijonas.nl (Deze link gaat naar een externe website)