GFT-container

Het GFT-afval wordt in de gemeente Valkenburg aan de Geul aangeboden in een GFT-emmer of GFT-container.

Let op

Het wordt koud: let op met het aanbieden van uw GFT container

Het gaat de komende week hard vriezen. Dit maakt het ledigen van uw GFT emmer of container lastig. Dit kan betekenen dat er afval achter blijft in uw container. Bied uw container dan de volgende keer opnieuw aan.

Met de volgende tips maakt de u de kans dat het afval vastvriest kleiner:

Soms blijft gft- afval achter in de groene bak. Vooral in de winter kan het vastvriezen. Voorkom dit met de volgende tips.

  • Leg onderin de bak een paar proppen krantenpapier of een laagje houtsnippers. Of leg een vel krantenpapier tussen het gft- afval
  • Druk het afval niet te vast aan.
  • Laat de container elke ophaalronde leegmaken in plaats van het op te sparen.
  • Zet de container op een beschutte/warme plaats en zet hem pas in de ochtend van inzameling buiten. (Let op: vanaf 07.30 uur begint de ophaalronde.)
  • Zit de inhoud al vast? Maak dan het materiaal voorzichtig los met een schop voordat u de container op de stoep zet.
  • Is uw container toch niet of niet goed leeggemaakt? Bied deze dan de volgende inzamelronde opnieuw aan. De inzameldienst kan hier niet voor terugkomen.

Beschrijving

In elke woning dient een GFT-emmer van 25 liter aanwezig te zijn. Treft u geen emmer aan als u de woning betrekt? Spreek dan eerst de vorige eigenaar of vorige huurder aan. De emmer hoort bij de woning en moet bij verhuizen worden achtergelaten. Pas als dit geen resultaat oplevert, kunt u vragen om een vervangende emmer.

Grotere GFT-containers van 140 of 240 liter horen niet standaard bij elke woning. Indien u een dergelijke grotere container wil hebben, kunt u die tegen betaling van administratieve kosten, krijgen. Ook deze container dient bij verhuizing in de woning achter te blijven.

Heeft u een kapotte GFT-emmer of GFT container? Ga dan naar de pagina GFT-emmer of GFT-container kapot.

Kosten

Het aanvragen van een vervangende 25 liter GFT emmer is gratis.

  • Het aanvragen van een 140 liter container kost €34,-.
  • Het aanvragen van een 240 liter container kost €45,-.

Voorwaarden

Om een GFT-emmer/container aan te vragen, dient u ingeschreven te staan op een woonadres in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Op inzameldagen mag u slechts één GFT-emmer/container buiten zetten. Heeft u meer GFT-afval? Bewaar dat dan voor de volgende inzamelronde of breng het naar het milieupark.

Aanpak

U wilt graag een grotere container dan de standaard 25 liter GFT-emmer. Als u in het bezit bent van een Digi-D vraagt u via onderstaande opties een nieuwe GFT-container aan:

Lukt het niet om de container met Digi-D aan te vragen? Maak dan een afspraak via telefoonnummer 14-043 met het KCC.