Werkzaamheden Valkenburgerstraat

Eind 2019 is BLM Wegenbouw gestart met de uitvoering van de werkzaamheden aan de Valkenburgerstraat in Berg en Terblijt. Het doel van dit project was het gescheiden afvoeren van regenwater te realiseren en ervoor zorgen dat de inrichting van de Valkenburgerstraat weer voldoet aan de norm voor de openbare ruimte.

Tussen november 2019 en november 2020 is er veel gewerkt in de Valkenburgerstraat. Hoewel de werkzaamheden aan de riolering en de straat niet onopgemerkt  plaats konden vinden, zijn er veel positieve reacties ontvangen over de wijze van uitvoering en het eindresultaat.

Wij zijn tevreden met de werkzaamheden die geheel volgens plan zijn verlopen. Na de afronding van de grootschalige wegwerkzaamheden in september heeft BLM nog enkele kleinschalige werkzaamheden en restpunten uitgevoerd. Met het wegnemen van het ketenpark en de containers is nu toch echt een einde gekomen aan het project. Enkel de aanplant van groenvoorzieningen moet nog plaatsvinden. De aanplant staat gepland in november en december. Daarna is het gehele werk gereed en klaar voor een mooie oplevering.

Ter afsluiting zouden wij samen met BLM nu het liefst gezamenlijk een feestelijke opening van de vernieuwde Valkenburgerstraat organiseren. De coronamaatregelen laten een dergelijke bijeenkomst op dit moment helaas niet toe. Van uitstel komt echter geen afstel; Deze opening zal plaatsvinden op een nader te bepalen tijdstip, zodra de maatregelen dat opnieuw toelaten. 

BLM Wegenbouw en de gemeente willen omwonenden hartelijk danken voor de medewerking aan de totstandkoming van dit project. Een goede samenwerking met bewoners, ondernemers en het kernoverleg heeft ertoe geleid dat er weinig klachten zijn geweest en dat de werkzaamheden in een ontspannen sfeer tot stand zijn gekomen.

Het resultaat mag er dan ook zijn: Een hoogwaardige en vernieuwende inrichting, optimaal passend bij de uitstraling van dorpskern Berg en Terblijt. Dank u wel voor uw begrip en bijdrage!