Renovatie brug Ingendael

Het Kloasterbrökske in het natuurgebied Ingendael is toe aan een renovatie. Het Limburgs Landschap start hiermee op 4 oktober 2021. De werkzaamheden zullen volgens de planning afgerond zijn voor de herfstvakantie. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten en zult u een andere wandelroute moeten nemen.

Het natuurgebied Ingendael bestaat sinds 1996. Het kloasterbrökske is ook uit die periode en na al die jaren is de brug toe aan een renovatie. Het houten brugdek is versleten en toe aan vervanging. Daarnaast maakt Limburgs Landschap van de gelegenheid gebruik om het metaal aan de brug te controleren en te voorzien van een nieuwe verflaag.

Gedurende de werkzaamheden zal de brug op weekdagen afgesloten zijn, waardoor het oversteken van de Geul hier niet mogelijk is. In overleg met de aannemer wordt geprobeerd de brug in het weekend op te stellen voor wandelaars. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Bij aanhoudend slecht weer kan er vertraging optreden waardoor het mogelijk is dat in het weekend de brug alsnog afgesloten is.

U blijft welkom in het natuurgebied, maar gaat op enkele wandelroutes hinder ondervinden van deze werkzaamheden. Limburgs Landschap doet er alles aan om de periode van afsluiting zo kort mogelijk te maken.