Broekhem kleurt groen

Pilotproject ‘Broekhem kleurt groen!’ van start

De gemeente Valkenburg aan de Geul start samen met IVN Natuureducatie in oktober in de kern Broekhem Noord en Zuid met een pilot om meer groen in de buurt te krijgen. Dat gebeurt door het groener maken van voortuinen te stimuleren. In Broekhem zijn relatief veel versteende voortuinen en liggen er kansen om zo meer kleur, geur en leven toe te voegen aan de omgeving. 

Tuiny Forest

Een onderhoudsarm microbos in eigen tuin

Voeg kleur, geur en leven toe aan jouw voortuin met Tuiny Forest, een inheems bos op tuinformaat. IVN stelde in samenwerking met Sprinklr een pakket samen vol met biologisch gekweekte planten. Binnen een halve dag leg je daarmee een gemakkelijk te onderhouden inheems microbos van 6m² vol bomen, struiken en kruiden in je tuin aan. Goed voor bijen, vlinders, bodemleven, vogels én voor jou!

Broekhem kleurt groen

Gemeente Valkenburg aan de Geul is partnergemeente van Tuiny Forest en stelt maar liefst 80 pakketten (ter waarde van €125) voor €5 euro beschikbaar voor inwoners van Broekhem Noord en Zuid.

Het Tuiny Forest pakket

Het Tuiny Forest is 6 m2 groot en bestaat uit een speciale mix van inheemse bomen (5x) heesters (5x) en kruiden (27x). Daarnaast ontvang je een plantinstructie, een online training en ga je samen met andere deelnemers jullie tuintjes aanleggen. Het resultaat is een gemakkelijk te onderhouden voortuin vol biodiversiteit.

Daarnaast help je zo mee om hittestress tegen te aan en zorg je voor waterberging. Beide erg waardevol voor een fijne en gezonde leefomgeving.

Doe mee!

Heb je een voortuin met stenen die je wilt omturnen tot natuur? Dan kom je in aanmerking voor een Tuiny Forest. Wanneer je voortuin te klein is voor een Tuiny Forest kun je ook samen met je buren één pakket aanvragen en daarmee allebei jullie tuinen vergroenen.

Hoe maak je kans?

  • Om aanspraak te maken op een Tuiny Forest moet er verharding uit de voortuin verwijderd worden.
  • Er zijn 80 pakketten te vergeven binnen Broekhem voor deze pilot. Op = Op
  • Aanmeldingen waarbij twee huishoudens met kleine tuinen één pakket aanvragen krijgen voorrang.
  • Deelname aan het project kost 5 euro.
  • Inschrijvingsdeadline is 31 oktober.

Inschrijving betekent niet direct deelname. De voorwaarden worden gecontroleerd en de eerste 80 inschrijvingen die hieraan voldoen ontvangen een bevestings e-mail met een link om 5 euro te betalen om hun deelname te bevestigen.

Schrijf je in!