Plant-dag van het Tuiny Forest in Broekhem

Geplaatst op donderdag 18 november 2021

Een aantal bewoners uit Broekhem deden mee aan dit vergroeningsproject. De stenen, grind en stoeptegels werden uit de voortuin gehaald en verzameld in een container. Met dit afval zal de basisschool van Broekhem samen met de kinderen van Adelante, bloembakken en kunstwerken maken.

De deelnemers kregen een mini-bos pakket van de gemeente Valkenburg aan de Geul in samenwerking met het IVN. Het pakket bestaande uit 6 bomen, 6 heesters en een zak zaden werd uitgepakt en geplant. Dit kleine bos van 6 vierkante meter heeft een aantal positieve eigenschappen.

  • Het zorgt in de zomer voor een natuurlijke airco en kan wel tot 7 graden verschillen met een stenen voortuin.
  • Het mini-bos zorgt er ook voor dat 6000 liter extra water per jaar wordt opgenomen.
  • Daarnaast zorgt dit bos voor een mooi stukje biodiversiteit en dat is goed nieuws voor alle insecten, vogels en planten.

Het kernoverleg ‘Platform Broekhem’ verzorgde de ontvangst en de lunch voor de deelnemers. In de ochtend was er koffie met vlaai en in de middag kregen de deelnemers een belegd stokbroodje met een lekker kopje soep.

Ook de andere dorpskernen van Valkenburg aan de Geul kunnen gebruik maken van dit Tuiny forest. Het is een pakket dat beschikbaar wordt gesteld voor € 5,-
Je ontvangt dan een pakket met de planten, een bodemverbeteraar en een duidelijke omschrijving hoe je dit mini bos kunt planten.

Dus wilde je altijd al boswachter worden? Grijp dan je kans en bestel een Tuiny Forest.

Voor meer informatie kunt u terecht bij f.vandenende@valkenburg.nl of bob@opbouwwerker.nl

Meer nieuws