Vrijwilligerscentrale

HOME  |  Zorg  |  Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander Ć©n voor jezelf!

We willen dat iedereen mee kan blijven doen in de samenleving. Lukt dat niet, dan kan iemand een beroep kunnen doen op familie, vrienden of andere vrijwilligers. Ziet u dat een ander een steuntje in de rug kan gebruiken, bied uw hulp dan aan. Een klein gebaar kan voor een ander nou net het verschil maken.

Dit doet de Vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerscentrale is een onderdeel van de Regionale Vrijwilligerscentrale Heuvelland, met vestigingen in Vaals, Gulpen-Wittem en Valkenburg. Het team bestaat uit Roswitha Barth, Gerda Sluijsmans en Vincent Gussenhoven. Zij bemiddelen in vrijwilligerswerk in alle soorten en maten. Ze zijn aanspreekpunt voor mantelzorgers, zij verzorgen cursussen en ondersteunen bij Maatschappelijke Stages voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Wat wilt u doen voor een ander?

De Vrijwilligerscentrale biedt vele mogelijkheden. Wilt u zich ook (af en toe) inzetten voor een ander? Op www.vrijwilligerswerkvalkenburg.nl vindt u een vacaturebank. Voor persoonlijk contact kunt u van maandag tot en met vrijdag bellen via tel. 06-52763677. Mailen kan ook naar vrijwilligerswerk@valkenburg.nl Op woensdagmiddag van 14.00-17.00 uur kunt u vrijblijvend binnenlopen in de Vrijwilligerscentrale aan het Berkelplein 99 (in de bibliotheek).

Heeft u vragen over Maatschappelijke Stages?

Met vragen over Maatschappelijke Stages kunt u bellen naar 06-12660182. Meer informatie vindt u op www.masheuvelland.nl.

Scholingsaanbod Vrijwilligers

In samenwerking met de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals is er een scholingsaanbod voor vrijwilligers ontwikkeld. Twee maal per jaar wordt er een achttal cursussen en workshops aangeboden. Alle vrijwilligers van Valkenburg  kunnen ook gebruik maken van het scholingsaanbod in Gulpen-Wittem en Vaals. De cursussen zijn gratis voor alle vrijwilligers in de gemeente Valkenburg.

Zoekt uw organisatie vrijwilligers?

Heeft de organisatie waar u actief bent hulp nodig van vrijwilligers? Neem dan contact met ons op via tel. 06-52763677  of via e-mail vrijwilligerswerk@valkenburg.nl, of loop op woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur even binnen. In de vacaturebank op www.vrijwilligerswerkvalkenburg.nl kunnen organisaties vacatures plaatsen.

Wij adviseren onder meer op het gebied van rechten en plichten van vrijwilligers, de vrijwilligersverzekering, vrijwilligerscontracten, de Participatiewet, Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) etc. Informatie hierover, over mantelzorg  en over het scholingsaanbod voor vrijwilligers vindt u op www.vrijwilligerswerkvalkenburg.nl

Er is veel mogelijk, dus als u een vraag hebt: bel of mail de Vrijwilligerscentrale of loop eens binnen!  

U bent van harte welkom.

Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligerswerk is samen iets voor elkaar krijgen!

Contactgegevens

Vrijwilligerscentrale Valkenburg aan de Geul
Berkelplein 99 (in de bibliotheek)
6301 ZC Valkenburg a/d Geul
06-52763677

www.vrijwilligerswerkvalkenburg.nl
vrijwilligerswerk@valkenburg.nl
www.masheuvelland.nl

Openingstijd: woensdagmiddag van 14.00-17.00 uur.

Top