WK Cyclo-cross in 2018 naar wielerstad Valkenburg

Op 3 en 4 februari 2018.

De Wereldkampioenschappen Cyclo cross 2018 worden in het Limburgse Valkenburg verreden. Dat heeft UCI voorzitter Brian Cookson vanmiddag bekend gemaakt in het Belgische Zolder in het bijzijn van de Limburgse delegatie onder leiding van Burgemeester Martin Eurlings en voorzitter van de organiserende stichting Wereldkampioenschap Cyclo Cross 2018 Gert Veenhuizen.

Burgemeester Eurlings is zeer tevreden met de toewijzing. “Na zes Limburgse WK’s op de weg wordt de wielerhistorie van Limburg en wielerstad Valkenburg nog rijker. Dit is heel goed voor Valkenburg, Limburg en de wielersport, daarom zijn we ook zo blij met de steun die we hierbij krijgen van de KNWU.” vertelde Eurlings. “Na vijf succesvolle edities van de jaarlijkse Cauberg Cross is dit de kers op de taart. Onze contacten in deze bijzondere tak van de wielersport zijn erg goed.  Door de uitstekende organisatie van de wereldbeker is de organisatie er samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul in geslaagd om de Wereldkampioenschappen Cyclo-cross naar de Cauberg te halen.”

De Wereldkampioenschappen Cyclo cross 2018 worden op 3 en 4 februari gehouden. Op zaterdag staan de wedstrijden van de Mannen Junioren, Vrouwen -23 en de Vrouwen Elite gepland. Op zondag zullen de mannen -23 en de heren Elite van start gaan.

“Om een mooi WK-parcours te kunnen uitzetten op de Cauberg hebben we  onderzoek gedaan. De UCI heeft onze voorstellen ter plekken bekeken en is meer dan tevreden” laat voorzitter Veenhuizen weten.

De Wereldkampioenschappen Wielrennen op de weg werden al zes keer in Limburg georganiseerd waarvan vijf keer in Valkenburg en één keer in Heerlen.

Wereldkampioenschappen met de Cauberg als scherprechter hebben louter grote kampioenen opgeleverd. In 1938 werd Marcel Kint de eerste Wereldkampioen op de Cauberg, hij werd in 1948 opgevolgd door Briek Schotte en in 1979 door Jan Raas. Het laatste WK in 2012 kreeg Phillippe Gilbert als laureaat. 

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.