Wijziging ingangsdatum digitale regeling parkeren voor bezoekers

Dit item is verlopen op 31-12-2017.

Huidige kraskaarten kunnen tot  1 januari 2018 worden gebruikt.

Vanaf 1 juli 2017 gelden alleen nog digitale parkeervergunningen. Ook de huidige kraskaart maakt dan plaats voor een digitale bezoekersregeling.

Kraskaart langer geldig

Inmiddels heeft een groot aantal inwoners een digitale parkeervergunning en/of bezoekersregeling aangevraagd via ons nieuwe digitale loket of zijn zij bij hun aanvraag geholpen door de telefonische helpdesk. Ook de bezoekersregeling, waarbij aanmelden van bezoek zowel via internet als telefonisch mogelijk is, wordt steeds meer gebruikt.

Toch blijkt dat met name het aanvragen en activeren van de bezoekersregeling soms nog tot problemen leidt. Daarom heeft het College van B&W besloten om de volgende maatregelen te nemen:

  • de huidige kraskaarten kunnen tot  1 januari 2018 worden gebruikt;
  • kraskaarten kunnen tot die datum worden aangeschaft bij het Klant Contact Centrum (KCC) op het gemeentehuis;
  • kraskaarten kunnen daarna bij het KCC ingeleverd worden waarna u geld terug ontvangt.

Met deze aanpassingen wordt een langere periode gecreƫerd waarin zowel van de kraskaart als nieuwe digitale bezoekersregeling gebruik gemaakt kan worden. Ook is er dan voldoende tijd om de nieuwe digitale bezoekersregeling aan te vragen en te activeren.

Extra ondersteuning nodig?

Lukt het niet omdat u problemen heeft met het aanvragen van een parkeervergunning of bezoekersregeling? Of bent u niet in staat via internet een aanvraag in te dienen? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van P1, telefonisch bereikbaar via 088-1261407 of per e-mail via valkenburg.parkeerservice@p1.nl. P1 ondersteunt u graag met uw aanvraag.

Ondersteuning op maat

Lukt het u ook met ondersteuning door de helpdesk niet om bijvoorbeeld de digitale bezoekersregeling aan te vragen of te gebruiken? Dan kunt u bij onze helpdesk aangeven dat u behoefte heeft aan extra ondersteuning op maat. Uw contactgegevens worden dan genoteerd. Op een later moment ontvangt u dan van bericht wanneer en hoe u extra ondersteuning kunt krijgen ondersteunen.

Wist u dat?

Tot slot wijzen wij u graag nog op een aantal voordelen en opties van de nieuwe bezoekersregeling:

  • Betalen per minuut:  de nieuwe bezoekersregeling rekent per minuut af. Met de nieuwe bezoekers-regeling bent u voordeliger uit voor ieder bezoek dat korter dan 5 uur op bezoek komt.
  • Verlenen machtiging: de nieuwe bezoekersregeling biedt de mogelijkheid tot het verlenen van machtigingen. De houder van de regeling kan bezoek machtigen op zijn regeling waarna bezoek zichzelf kan aanmelden.
  • Telefonisch aanmelden: Ook indien u geen toegang tot internet heeft, kunt u gebruik maken van de bezoekersregeling. U kunt uw bezoek telefonisch of per SMS aanmelden.

Vraag uw vergunning of bezoekersregeling aan via www.bereikbaarvalkenburg.nl

Voor vragen kunt u contact opnemen met P1 via valkenburg.parkeerservice@p1.nl of via telefoonnummer 088-126 14 07.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.