Strikte controle op brandmeldinstallaties in de horeca

Brandmeldinstallaties worden vaak niet onderhouden.

Wanneer de brandveiligheid van een gebouw niet in orde is, lopen gasten en medewerkers risico’s. De gemeente Valkenburg aan de Geul gaat daarom nauwlettend controleren op de toestand van brandmeld- en ontruimingsinstallatie in de horeca.

In de meeste horecagelegenheden is een brandmeld- en ontruimingsinstallatie verplicht. Zo wordt een beginnende brand in een vroeg stadium gesignaleerd, waardoor de bestrijding snel kan plaatsvinden. Een tijdige signalering draagt bij aan de veiligheid. Ongevallen en schade kunnen hierdoor worden voorkomen. Het is daarom van groot belang dat een installatie op een cruciaal moment gegarandeerd functioneert.

De regelgeving stelt regels aan de betrouwbaarheid van een brandmeldinstallatie. Voor een brandmeldinstallatie geldt dat periodiek onderhoud plaatsvindt en er moet een inspectiecertificaat zijn afgegeven op grond van het CCV-inspectieschema Brandmeldinstallaties.
 

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.