Station Valkenburg oudste èn meest gastvrije station in Nederland

Blijkt uit ledenenquête ROVER.

In de categorie kleine stations is het station in Valkenburg door reizigersorganisatie ROVER na een ledenenquête verkozen tot het meest gastvrije station van Nederland. Opmerkelijk, want het station in Valkenburg is tevens het oudste station van Nederland. Vandaag plaatste OV-reizigersorganisatie ROVER  samen met Veolia, NS-stations, hotel Tummers en de gemeente Valkenburg aan de Geul een speciaal bord op het station in Valkenburg.

De best gewaardeerde kleine stations hebben een gemene deler: er gebeurt iets op het station, er is vrijwel altijd iemand aanwezig, de aanwezigheid van een café zorgt voor reuring en gezelligheid. De meest gewaardeerde kleine stations zijn grotendeels stations met een recreatieve bestemming, waarbij reizigers soms direct op het terras stappen en zich omringd voelen door niet-gehaaste medereizigers. Dit geldt zeker voor station Valkenburg, dat verder wordt geroemd om het unieke stationsgebouw. 

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.