Samen halen we het beste uit afval

Dit item is verlopen op 30-06-2017.

Gemiddeld 81 kg afval stopt elke inwoner van Valkenburg aan de Geul in de witte zak.

Daarvan is 30 kg GFT-afval. Van de dan resterende 51 kilo bestaat 20 kg uit verpakkingsglas, klein chemisch afval (meestal batterijen), elektrische apparaten, verpakkingen van plastic en metaal, drankenkarton, papier, karton en herbruikbaar textiel. Bij de sorteeranalyse werd zelfs een broodbakmachine in een witte zak aangetroffen. Dit vormt samen 25% van de totale inhoud van de witte afvalzak. Deze materialen zijn geen afval!

U kunt ze gescheiden aanbieden in de PMD-zak voor Verpakkingen van Plastic van Metaal en Drankenkartons of aanbieden samen met het overige papier. Ook brengen naar het Kringloopcentrum, ondergrondse container of een milieupark is een prima mogelijkheid.

Soms moet u even wat zaken bij elkaar sparen voordat u naar het milieupark rijdt, maar misschien gaat uw buurman eerder. De meeste gescheiden afvalstromen zijn gratis. Iets meegeven aan of meenemen voor een buurtbewoner is een prima mogelijkheid.

Ook hier geldt: Samen halen we meer uit afval.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.