Oudste Burgemeester van Nederland gooit alle remmen los op de Cauberg

16 mei 2015 is de Cauberg het decor voor de Red Bull Zeepkistenrace.

Burgemeester Martin Eurlings heeft vandaag als eerste getest hoe snel je in een zeepkist van de Cauberg af kunt racen. In aanloop naar de Red Bull Zeepkistenrace demonstreerde hij aan de Nederlandse pers hoe straks de 60 deelnemende teams, in een zo creatief mogelijke zeepkist, proberen de snelste tijd te klokken. Op 16 mei 2015 zal De Cauberg in Valkenburg het decor vormen voor de Nederlandse editie van de Red Bull Zeepkistenrace. 

Burgemeester Eurlings: “Net zoals Marianne Vos in 2012 de Cauberg deed ontploffen, gaan op 16 mei op de Cauberg alle remmen los. Dit is de derde keer dat Red Bull Valkenburg vleugels geeft. Een ieder herinnert zich nog de twee spraakmakende edities van Red Bull Crashed Ice. Daarom afficheren wij ons vanaf nu als Red Bull City Valkenburg aan de Geul! ”

Red Bull organiseerde over de hele wereld al meer dan 90 zeepkistenraces. Na eerdere edities in Nijmegen (2002) en Bloemendaal (2004) is dit de derde keer dat de Red Bull Zeepkistenrace in Nederland zal worden georganiseerd. Voor het eerst in de zeepkistengeschiedenis vindt de race plaats op een berg met 12% dalingspercentage. Met een 480 meter lang parcours, 4 obstakels waaronder een jump, chicane, Dutch Mountains en een Flying Finish belooft dit de spectaculairste editie ooit te worden. 

1487 inschrijvingen

Voor de 60 beschikbare plekken schreven zich maar liefst 1487 teams in bij Red Bull. De selectie vond plaats op basis van creativiteit, originaliteit en veiligheid. Van de gekozen 60 teams doen er 10 uit Limburg mee, waarvan 1 uit Valkenburg.

Jury

De jury bestaat uit Tess Milne (presentatrice, groot F1 fan), Fred van Leer (oog voor design), Burgemeester van Valkenburg Martin Eurlings, Kjeld Nuis (langebaan schaatser) en een mystery guest die in een later stadium bekend zal worden gemaakt. Belangrijke aandachtspunten waar de jury op zal letten zijn creativiteit, snelheid en showmanship.

TV uitzending

Op de dag zelf zal RTL Productions een programma rondom de Red Bull Zeepkistenrace maken. Dit wordt op 16 mei van 19.00-20.00 op RTL 7 uitgezonden.

 

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.