Opent u uw wereld voor pleegzorg?

Ieder kind verdient het om zo thuis mogelijk op te groeien.

In het kader van de Week van de Pleegzorg lanceert Pleegzorg Nederland een nieuwe campagne: openjewereld.nu!

Er kunnen tijden zijn in het leven dat ouders niet meer (volledig) voor hun kind kunnen zorgen. Als een kind niet meer thuis kan wonen is pleegzorg, het liefst binnen het eigen netwerk van het kind, onze eerste keuze. In Zuid-Limburg bieden jaarlijks zo’n 630 pleeggezinnen een kind een warm thuis. Toch is er een voortdurend tekort aan pleeggezinnen.

In Zuid-Limburg alleen al zijn er jaarlijks zo’n 200 extra pleeggezinnen nodig in diverse vormen. Weet u welke mogelijkheden er allemaal zijn? XONAR, Scoor Pleegzorg en William Schrikker Pleegzorg zoeken pleegouders die weekend-, vakantie-, deeltijd- kortdurende-, en langdurige opvang willen bieden aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 21 jaar. Er zijn dus diverse vormen mogelijk!

Kijk voor meer informatie op www.openjewereld.nu of op een van de websites van de pleegzorgaanbieders in Zuid-Limburg:

Week van de Pleegzorg

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.