Opening beweegvriendelijker schoolplein

Basisschool Broekhem

Basisschool Broekhem.

Op maandag 6 mei openden de leerlingen van Basisschool Broekhem samen met burgemeester Jan Schrijen een vernieuwd, beweegvriendelijker schoolplein. De basisschool maakte de plannen voor dit plein samen met hun leerlingenraad, combinatiefunctionaris en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Basisschool Broekhem zet zich in voor een gezonde leefstijl van hun leerlingen en is dan ook in het bezit van een Gezonde School vignet. Onderzoek toont aan dat buitenspelen niet alleen bijdraagt aan het voorkomen of tegengaan van overgewicht, maar dat het ook de ontwikkeling van kinderen bevordert en een positieve invloed heeft op de concentratie van leerlingen.

Ook de gemeente vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Gemeente Valkenburg aan de Geul  is sinds 2016 JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) gemeente en zet zich samen met andere partijen in de wijk in voor meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Daarnaast helpt JOGG met het creĆ«ren van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen, zoals school, sport en werk.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.