Onthulling bordje hoogste waterstand

Dit item is verlopen op 02-09-2018.

Onthulling bordje hoogste waterstand bij Leeuw aan de Brug van de Geulpoort,

Op woensdag 18 juli heeft wethouder Carlo Vankan samen met Josette van Wersch (Waterschap Limburg), Jan Schurgers (schilder en schrijver) en Ger Henderickx (Bierbrouwerij de Leeuw) een vernieuwd bordje met de hoogste waterstand bij Leeuw aan de Brug van de Geulpoort onthuld.

De bodem van de Geul ligt 65 meter boven NAP. In 1987 steeg door hevige regenval het waterpeil tot 68,3 meter boven NAP. De Geul was toen dus maar liefst 3,30 meter diep. De hoogte van de bodem van de Geul (65 meter) is niet op het bord vermeld, omdat het bord in dat geval tot de bodem zou moeten reiken en er dan vuil of takken aan zouden kunnen blijven hangen bij een hogere waterstand. 

Met de onthulling van het vernieuwde bordje spreken de Gemeente en het Waterschap uit om dit symbool te laten staan voor de vergaande samenwerking die de Gemeente Valkenburg aan de Geul met het Waterschap Limburg en verschillende andere partners hebben m.b.t. het onder controle brengen van de gevolgen van de klimaatveranderingen. Daarnaast is het voor toeristen natuurlijk interessant om te weten hoe hoog het water ooit heeft gestaan.

Onthulling bordje hoogste waterstand

Op de foto van links naar rechts: wethouder Carlo Vankan, Josette van Wersch (Waterschap Limburg), Jan Schurgers (schilder en schrijver) en Ger Henderickx (Bierbrouwerij de Leeuw)

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.