Nieuw initiatief inburgering vluchtelingen

Dit item is verlopen op 31-12-2017.

Vanaf 9 maart Taalcafé in de Kloosterkerk. Iedereen is welkom!

Door enkele inwoners, die regelmatig contacten hebben met vluchtelingen, is het initiatief genomen om in Valkenburg een “Taalcafé” te organiseren. In Gulpen functioneert  zo'n taalcafé nu al een half jaar, met heel veel succes.

Het doel is om nieuwe Nederlanders de gelegenheid te geven op een eenvoudige wijze in contact te komen met andere inwoners die graag wat willen helpen bij het proces van het inburgeren. Daarvoor zullen gemakkelijk toegankelijke bijeenkomsten gehouden worden waar de nieuwkomers kunnen praten over alledaagse zaken waarover ze vragen hebben. Voor iedereen die pas kort in Nederland is, is het heel belangrijk de taal te leren. Deze bijeenkomsten kunnen daarbij helpen.

De eerste bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 9 maart van 19 tot 21 uur in een ruimte van de Kloosterkerk, Oosterweg 1 in Valkenburg. Iedereen is welkom: statushouders en  niet-statushouders, maar ook iedereen die wil helpen bij het zich snel laten thuis voelen van de mensen die uit een heel ander land naar ons zijn gekomen. Het Taalcafé is open van 19.00 tot 21.00 uur. Na 9 maart vindt het Taalcafé vervolgens elke twee weken plaats.

Het platform Wereldburgerschap Valkenburg zorgt voor de coördinatie.  

Meer informatie kunt u krijgen bij Mieke en Hub Aussems: aussemsbeek@hotmail.com en bij dominee Harrie de Reus: dsdereus@ziggo.nl

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.