Nieuw: Evenementen-Assistent voor aanvragen evenementen

Informatiebijeenkomsten voor organisatoren van evenementen.

Vanaf 1 april 2019 stapt de gemeente Valkenburg aan de Geul over op het gebruik van de EvenementenAssistent voor het melden en aanvragen van evenementen.

EvenementenAssistent

De EvenementenAssistent is een webdienst waarmee u een melding of vergunningaanvraag voor een evenement kunt indienen bij de gemeente. Het systeem is door meerdere gemeenten in Zuid-Limburg in gebruik, waardoor u ook kunt zien welke andere evenementen in uw omgeving worden georganiseerd. Daarnaast worden alle belangrijke partijen zoals politie, brandweer en Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie automatisch geïnformeerd.

Wanneer u een evenement meldt of aanvraagt via de EvenementenAssistent, krijgt u een lijst met vragen. Met deze vragen worden de risico’s van het evenement ingeschat. Aan het einde van de vragen krijgt u de mogelijkheid diverse bijlagen te uploaden, zoals de inrichtingstekening, tentboeken, verkeersplannen, enzovoorts. Ook wordt er automatisch een veiligheidsplan gegenereerd.

Presentatie/ Instructiebijeenkomst

Om u wegwijs te maken in de EvenementenAssistent organiseren wij een 3-tal bijeenkomsten waarin wij nadere informatie geven over het systeem. Tijdens deze bijeenkomst zullen wij u ook een kijkje geven in de webdienst. De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • 14 maart 2019 van 19.00 uur tot 20.30 uur.
  • 27 maart 2019 van 16.00 uur tot 17.30 uur.
  • 27 maart 2019 van 19.00 uur tot 20.30 uur.

U kunt zich hier aanmelden voor één van de drie bijeenkomsten. Wanneer wij geen aanmeldingen ontvangen voor een bijeenkomst zal deze ook niet plaatsvinden.

Indienen aanvraag

Vanaf 1 april 2019 worden dus meldingen en aanvragen via de EvenementenAssistent ingediend. Het is dan niet meer mogelijk om een aanvraag op de oude wijze in te dienen. De EvenementenAssistent is vanaf 1 april 2019 te bereiken via de gemeentelijke website onder Evenementen \ Evenement organiseren.  Via deze link vindt u ook informatie over de indieningsvereisten en het vergunningenproces van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Doorlopen aanvraag

Wilt u graag uw aanvraag doorlopen met een medewerker van de gemeente alvorens u deze indient? Dan kunt u hiervoor een afspraak inplannen. Om de twee weken vindt op woensdag van 17.00 uur tot 19.00 uur het spreekuur voor evenementen plaats. Een afspraak voor het spreekuur kunt u hier digitaal inplannen  Wij verzoeken u om minimaal een uur in te plannen als u de aanvraag wilt doorlopen. Liever tijdens kantooruren een afspraak? Neem dan contact met ons op via ons mailadres of het algemene telefoonnummer.

Vragen?

Wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 14-043 of via het mailadres apv@valkenburg.nl.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.