Mogelijke productiefout in uw paspoort en/of Nederlandse identiteitskaart

Dit item is verlopen op 31-08-2018.

Paspoort of identiteitskaart afgegeven in de periode 1 april 2018 tot en met 30 juni 2018.

In de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018 is er in een deel van de afgegeven paspoorten en identiteitskaarten een productiefout geslopen. Hierdoor kan het voorkomen dat één van de elektronische echtheidskenmerken in uw paspoort of identiteitskaart niet werkt. Belangrijk om te weten is dat uw paspoort of identiteitskaart wel gewoon geldig is. U kunt het dus gebruiken om te reizen. Hebt u een paspoort of identiteitskaart met een mogelijke productiefout? Dan krijgt u hierover een brief van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG).

Paspoort of identiteitskaart afgegeven vóór 1 april 2018 of ná 30 juni 2018

Is uw paspoort of identiteitskaart afgegeven vóór 1 april 2018 of ná 30 juni 2018? Dan is er niets aan de hand.

Zelf uw paspoort of id-kaart controleren

U kunt zelf controleren of er mogelijk een productiefout in uw paspoort of identiteitskaart zit.

  1. Kijk wanneer uw paspoort of identiteitskaart is afgegeven. De ‘Datum van afgifte’ staat op de voorkant van de harde plastic pagina met persoonsgegevens. Is uw paspoort of identiteitskaart afgegeven vóór 1 april 2018 of ná 30 juni 2018? Dan is er niets aan de hand. U kunt uw paspoort of identiteitskaart blijven gebruiken.
  2. Is uw paspoort of identiteitskaart afgegeven in de periode van 1 april 2018 tot en met 30 juni 2018? Kijk dan of het reisdocument eindigt met serienummer ‘03’. Lees waar u dit serienummer kunt terugvinden op uw reisdocument. Heeft uw reisdocument een ander serienummer? Dan is er niets aan de hand. U kunt uw paspoort of identiteitskaart blijven gebruiken.
  3. Eindigt uw reisdocument met serienummer ‘03’? Dan kunt u met een app controleren of er een fout in uw paspoort of identiteitskaart zit. Hebt u een Android smartphone met NFC-reader? Download dan de BZK-ID App in de Google Play Store. Hiermee kunt u de geldigheid van uw paspoort of identiteitskaart controleren. Hebt u geen Android smartphone met NFC-reader? U kunt ook een telefoon van iemand anders gebruiken, bijvoorbeeld een vriend of familielid. De app slaat geen gegevens op. Geeft de BZK-ID App aan dat uw paspoort of identiteitskaart in orde is? Dan kunt u uw paspoort of identiteitskaart blijven gebruiken.
  4. Kunt u deze controle niet doen? Of geeft de BZK-ID App aan dat uw paspoort of identiteitskaart mogelijk niet in orde is? Kom dan naar het gemeentehuis. U kunt zonder afspraak bij ons terecht.

Let op: neem ook direct een goedgelijkende pasfoto mee.

Bij de balie controleren wij uw paspoort of identiteitskaart. Als het nodig is vragen wij gratis een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart voor u aan.

Vragen?

Heeft u verder nog vragen over uw aangevraagde reisdocument of over de controle-app: BZK-ID, neem dan contact op met het centraal telefoonnummer 0800 – 020 10 46 (gratis). Dit kan ook via e-mail:mijnreisdocumenten@rvig.nl.

Neem alleen contact op indien u in de periode van april tot en met juni een reisdocument heeft aangevraagd. Voor alle overige vragen belt u het 5-cijferige telefoonnummer 14 043 of via e-mail:info@valkenburg.nl

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.