Leontien van Moorsel en Leo van Vliet onthullen Caubergtrein

Voorlopig laatste bestemmingentrein van Arriva.

Vandaag opende op station Valkenburg wielericoon Leontien van Moorsel, samen met oud-wielrenner en Amstel Gold Race directeur Leo van Vliet, officieel de Cauberg-trein van Arriva. Deze trein draagt aan de buitenkant de naam ‘de Cauberg’ en is aan de binnenkant geheel in wielersfeer gebracht met allerlei wetenswaardigheden over de wielerhistorie van de Cauberg.  Leontien van Moorsel werd in 1998 op de Cauberg wereldkampioene tijdrijden. Zij is echter nog steeds nauw bij de wielerwereld betrokken, onder andere als koersdirecteur van de vrouweneditie van de Amstel Gold Race, die dit weekend verreden wordt.  

Cauberg, bijzondere wielerbestemming

De Cauberg, kuitenbijter van Zuid-Limburg en de beroemdste wielerberg van Nederland. Scherprechter in talloze wielerkoersen. De hemel voor profwielrenners, de hel voor fietsende scholieren en postbodes. De Cauberg is de bekendste wielerberg van Nederland, met onder andere vijf Wereldkampioenschappen, twee etappes van de Tour de France, jaarlijks de Amstel Gold Race en vele landelijke en regionale wedstrijden. 

Onthullingsactie

Naast dit officiële onthullingsmoment met genodigden worden ook reizigers actief betrokken. Zo gaat de onthulling van deze trein vergezeld van een bijzondere actie die via social meida wordt ingezet. Reizigers die in de Caubergtrein een selfie maken en deze posten of de facebookpagina van de gemeente Valkenburg aan de Geul of Gruètsj op Valkeberg maken kans op een culinair arrangement in één van de typische wielercafés in Valkenburg. Op de website www.14bijzonderebestemmingen.nl krijgt de Cauberg, net als de bestemmingen van de andere treinen, een pagina waarop de reiziger meer te weten kan komen over deze bestemming. Met de QR code die in trein in het ontwerp is opgenomen, kunnen reizigers na het scannen direct meer lezen op de betreffende pagina.

Overige bestemmingen-treinen

In totaal rijden er veertien bestemmingentreinen nu in Limburg. De afgelopen maanden (vanaf najaar 2017) werden deze bestemmingentreinen één voor één onthuld. Alle veertien bestemmingen kenmerken zich door hun natuurlijke, culturele en/of historische waarde voor de provincie Limburg. Elk een unieke bestemming waar Arriva haar reizigers graag mee naar toe neemt.

Het complete overzicht van de bestemmingentreinen:

 • De Groote Peel
 • Kasteel Hoensbroek
 • Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM)
 • Pinkpop
 • Geuldal
 • Mookerheide
 • Thorn – het witte stadje
 • Abdij Rolduc
 • Kasteeltuinen Arcen
 • Het Jammerdal
 • Bonnefantenmuseum
 • Maastricht
 • De Amerikaanse Begraafplaats Margraten
 • De Cauberg
   

Namenwedstrijd

Bij de start van Arriva in Limburg eind 2016 werd een ‘namenwedstrijd’ georganiseerd om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg te verzamelen. De achterliggende gedachte: Arriva neemt je mee, naar al die mooie plekken in Limburg. Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen 30 namen, waarop vervolgens gestemd kon worden door de Limburgse reizigers. Uiteindelijk hebben 14 treinen de naam gekregen van een Limburgse bestemming.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.