Jiangyou meets Valkenburg aan de Geul: Wervelende Chinees-Valkenburgse show

Dit item is verlopen op 28-09-2017.

Met zang, dans, opera, poëzie en acrobatiek

Bestel hier uw gratis tickets.

Wanneer: woensdag 27 september

Tijd: 17.30 uur

Locatie: Paviljoen St. Gerlach

Er zijn 500 plaatsen beschikbaar en vol-is-vol!

Sinds februari 2017 heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul een stedenband met de Chinese stad Jiangyou. In de laatste week van september brengt een delegatie uit Jiangyou voor het eerst een bezoek aan Valkenburg aan de Geul. Naast de burgemeester en enkele bestuurders komt ook een culturele delegatie mee. Op 27 september geeft de Li Bai Cultural and Arts Troupe of Jiangyou een spetterende voorstelling voor de inwoners van Valkenburg aan de Geul. De bezoekers uit China maken tijdens de voorstelling kennis met de Valkenburgse cultuur door optredens van Vocal Cord en Chorale Valkenburg.

Li Bai Cultural and Arts Troupe of Jiangyou

Deze culturele en artistieke groep verzorgt een optreden met zang, dans, poëzie, opera en acrobatiek. De dichter Li Bai is de beroemdste dichter uit de Chinese Letterkunde. Zijn geboorteplaats was Jiangyou. Met zang en dans worden zijn gedichten opgevoerd. Ook acrobatiek, in combinatie met Tai Chi, is onderdeel van de Chinese show. Eén van de interessantste opera’s in China is Sichuan Opera. Zij laten de inwoners van Valkenburg kennismaken met hun eigen unieke techniek van ‘face changing’.

Vocal Cord en Chorale Valkenburg

Vocal Chord wordt ook wel “Il Divo van de lage landen” genoemd. Het ensemble bestaat uit vier vocalisten die ruime ervaring hebben opgedaan bij onder meer de Nederlandse Opera, de Vlaamse Opera en de Nationale Reisopera. Vocal Chord laat de grens tussen pop en klassiek vervagen en presenteert een concert vol ontroering en herkenning. Chorale Valkenburg kenmerkt zich door de passie voor muziek en met name het operagenre. Naast opera bestaat het repertoire uit film- en theatermuziek, musical, klassieke liederen en kerkelijke muziek. Het koor staat onder leiding van Rob Meijers.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.