Gemeenteraad ondersteunt publieksactie tegen Tihange

Dit item is verlopen op 26-06-2017.

Inwoners worden opgeroepen mee te doen aan Mensenketting.

In de laatste raadsvergadering heeft de gemeenteraad zich op initiatief van de PGP unaniem uitgesproken om de publieksacties tegen Tihange te ondersteunen. Het college heeft de opdracht om actief de inwoners op te roepen om met de actie mee te doen.

Op 25 juni 2017 vindt de Mensenketen tegen Tihange plaats: 90 kilometer aan mensen die hand in hand van Aken via Maastricht en Luik naar Tihange protesteren tegen de kerncentrale van Tihange. Voor de volledige route zijn naar schatting zo'n 60.000 mensen nodig. 

De mensenketting wordt gevormd van Aken, via Maastricht en Luik naar Tihange en zet kracht bij om de verouderde kerncentrales, o.a.  Tihange 2,  te sluiten. Mensen uit drie landen met verschillende talen protesteren samen, hand-in-hand, voor een gemeenschappelijk doel. Door een menselijke ketting te vormen geven tienduizenden mensen tegelijk een niet te negeren signaal af tegen het nucleaire gevaar waar miljoenen mensen in Europa mee moeten leven.

Meedoen? 

Valkenburg aan de Geul ligt niet in het parcours van de ketting. Via de website www.kettingreactie-tihange.eu  kunt u zich aanmelden.   De inwoners van Valkenburg aan de Geul zijn ingedeeld  op het fietspad van de N278  vanaf einde bebouwde kom Cadier en Keer tot de ingang van het Amerikaans kerkhof in Margraten.  Ook als u niet bent aangemeld, kunt u aan de actie deelnemen. De actie duurt van 14 tot 15 uur.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.