Gemeente houdt voorlopig regie op Polfermolen

Dit item is verlopen op 31-07-2017.

College komt met nieuw voorstel.

Op basis van de discussies binnen de gemeenteraad blijkt dat de plannen van Wyckerveste voor de Polfermolen niet op een breed draagvlak kunnen rekenen binnen de gemeenteraad.  Dit betekent dat de gemeente voorlopig de regie op dit dossier blijft voeren en het college binnenkort een nieuw voorstel aan de raad voorlegt.

Plannen Wyckerveste

Het aanbod van Wyckerveste is op hoofdlijnen als volgt: Vanaf 1 januari 2018 verkoopt de gemeente de Polfermolen aan Wyckerveste voor een symbolisch bedrag en vrij van alle contractuele verplichtingen. Tot het einde van 2020 exploiteert Heton namens Wyckerveste de sporthal en het zwembad tegen een gemeentelijke bijdrage van 440.000 euro. De overige exploitatieonderdelen (horeca, fitness) zijn volledige vrij voor invulling door Wyckerveste. Vanaf 2021 eindigt de exploitatie van de sporthal en het zwembad. Wyckerveste heeft vanaf dat moment de vrije hand in een nieuwe invulling op het gebied van leisure en recreatie. Wyckerveste biedt daarnaast de mogelijkheid de exploitatie van de sporthal en het zwembad voort te zetten.

Het college is van mening dat op basis van de door Wyckerveste gestelde voorwaarden geen overeenkomst mogelijk is. Uit overleg is gebleken dat dit voorstel ook vanuit de raad niet op steun kan rekenen. Het college zal voor de behandeling van de kadernota een nieuw voorstel aan de raad voorleggen. In dit nieuwe voorstel voor de Polfermolen wordt de voorwaarde meegenomen dat dit de afgesproken bezuinigingstaakstelling van 1,2 miljoen euro oplevert, zodat dit niet ten koste gaat van andere gemeentelijke voorzieningen, bijvoorbeeld groen- en wegenonderhoud. De Raad neemt vervolgens op 10 juli een definitief besluit over de Polfermolen.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.