Feestelijke mijlpaal voor winkelcentrum Aan de Kei in Valkenburg

Dit item is verlopen op 31-12-2016.

Opening tijdelijke winkels Berkelplein.

 

 Woensdag 9 oktober heeft project ‘Aan de Kei’ in Valkenburg aan de Geul een belangrijke mijlpaal bereikt: de opening van de tijdelijke winkels op het Berkelplein. Voor een periode van ruim 2 jaar is daar ca. 2.250 m2 winkelruimte gecreëerd. Vijf winkels hebben vandaag hun deuren voor het winkelpubliek geopend. Na de officiële opening vond de eerste sloophandeling plaats van het oude winkelcentrum waar de vijf winkels gevestigd waren.   Dit is een belangrijke stap in de realisatie van winkelcentrum Aan de Kei.  Het plan voorziet in 5.100 m2 winkels, circa 50 appartementen en een openbare ondergrondse parkeergarage voor 305 parkeerplaatsen. ‘Aan de Kei’ wordt opgeleverd begin 2016. Hurks investeert circa 34 miljoen EURO in het centrumplan en draagt zorg voor de ontwikkeling en realisatie.

Samen vieren

Hurks en de gemeente Valkenburg aan de Geul vinden het belangrijk om samen stil te staan bij deze mijlpaal. Na een intensieve periode van voorbereiding vond rond 12:45 uur op het Berkelplein ter plaatse van het tijdelijke winkelcentrum de feestelijke openingshandeling plaats. Burgemeester Martin Eurlings, Geert Hurks, voorzitter van de Raad van Bestuur van Hurks,, gedeputeerde van de Provincie Limburg Noël Lebens , en de winkeliers openden samen de winkels op het Berkelplein. Met de tijdelijke winkels op het Berkelplein krijgt de stad een tijdelijk verblijfsgebied op een bijzondere locatie erbij. In het tijdelijke winkelcentrum zijn Albert Heijn, Blokker, Kruidvat, Shoetime en Zeeman gevestigd.

Start sloop

Na de feestelijke openingshandeling werden de genodigden per stadrondrit vervoerd naar de  oude winkellocatie aan de Louis van der Maesenstraat. Daar voerden Martin Eurlings, Geert Hurks en Noël Lebens de eerste sloophandeling uit. De ingang naar het oude parkeerdek van Albert Heijn werd stevig onder handen genomen.

Valkenburg klaar voor de toekomst

Burgemeester Eurlings sprak van “een historische dag voor Valkenburg. Aan jaren van plannen maken, komt een einde. We bouwen nu aan de toekomst van de stad en omliggende regio.” Aan de Kei is een belangrijk sleutelproject om met name de regioconsument weer te verleiden naar Valkenburg te komen om te winkelen. Burgemeester Eurlings: “Samen met alle andere investeringen en projecten in de binnenstad draagt ‘Aan de Kei’ bij aan de verdere positionering van onze stad.” Eurlings bedankte in de persoon van deputé Noël Lebens de Provincie Limburg. “Het is echt een strategische partner in onze stadsontwikkeling. Zonder de onuitputtelijke inzet van de Provincie en de substantiële financiële bijdrage zou het project niet realiseerbaar zijn geweest.”

Majeure investering voor Valkenburg

Ook een groot woord van dank ging uit naar Hurks die de ontwikkeling, bouw en financiering van het centrumplan ‘Aan de Kei’ voor haar rekening neemt.  Voorzitter van de Raad van Bestuur, Geert Hurks, is een trots man nu de mijlpaal voor de verdere ontwikkeling is bereikt: “Vanuit onze expertise met complexe, binnenstedelijke gebiedsontwikkeling wordt hier een toekomstgerichte multifunctionele toplocatie gerealiseerd. De lange ontwikkeltijd en goede afstemming met alle betrokkenen vertalen zich nu naar de realisatie van een prachtig centrum voor wonen en winkelen. “

Start bouw ‘Aan de Kei’

Het nieuwe winkelcentrum is momenteel voor circa 78% verhuurd. Albert Heijn, Blokker, Kruidvat, Zeeman en Shoetime zijn reeds gecontracteerd. De 50 appartementen gaan begin volgend jaar in verkoop. De woningen zijn flexibel in oppervlak en gebruik maar bovenal goed gesitueerd bovenop de winkelvoorzieningen. Gemeente Valkenburg aan de Geul is verantwoordelijk voor de sloop van de oude panden en het bouwrijp opleveren aan Hurks. Dat gebeurt voor de Kerst 2013.  In januari 2014 volgt de daadwerkelijke start van de bouw van het winkelcentrum. ‘Aan de Kei’ zal begin 2016 haar deuren openen.
 

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.