Dubbele Valkenburgse onderscheiding voor burgemeester Martin Eurlings

Dit item is verlopen op 31-12-2017.

Dubbele onderscheiding BOUCCKH en fraaie plaquette in gemeentegrot.

Afgelopen week stond in het teken van het afscheid van burgemeester Martin Eurlings. Na bijna 10 jaar burgemeesterschap geeft hij op 1 maart het stokje over aan waarnemend burgemeester Jan Schrijen.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst met de gemeenteraad ontving Martin Eurlings de Valkenburgse BOUCCKH. De BOUCCKH is een typisch Valkenburgse onderscheiding (De Bok). De onderscheiding wordt uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Valkenburg aan de Geul. Om dit te benadrukken besloot de gemeenteraad, in samenspraak met het college, naast het beeld van de BOUCCKH het gouden draaginsigne van De Boucckh uit te reiken. Deze ‘dubbele onderscheiding’ werd uitgereikt als teken van Martin Eurlings’ buitengewoon grote verdiensten voor Valkenburg aan de Geul en uitzonderlijke verdiensten als ambassadeur van deze gemeente.

Ook de medewerkers van de gemeente zetten de burgemeester als dank voor zijn inzet extra in het zonnetje. In de ‘burgemeestersgalerie’ van de gemeentegrot onthulden zij een prachtige houtskoolplaquette, gemaakt door de Valkenburger Antoine Aarts.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.